Categorie├źn

Service

Verkiezingen Delfland: 193 kandidaten van twaalf partijen

Verkiezingen Delfland: 193 kandidaten van twaalf partijen
Politiek

Verkiezingen Delfland: 193 kandidaten van twaalf partijen

  • Redactie
  • 10-02-2023
  • Politiek
Verkiezingen Delfland: 193 kandidaten van twaalf partijen

MAASSLUIS - Aan de waterschapsverkiezingen van 15 maart doen in Delfland twaalf partijen mee. Acht partijen zitten op dit moment al in het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap. Vier partijen, Belang van Nederland (BVNL), BBB, JA21 en Goud, doen voor het eerst mee aan de verkiezingen in onze regio. 

Dit zijn de twaalf:
* VVD
* AWP voor water, klimaat en natuur
* Water Natuurlijk
* PvdA
* Partij voor de Dieren
* CDA
* 50PLUS
* Christenunie-SGP
* JA21
* Goud
* BBB
* Belang van Nederland (BVNL)

Vanuit de twaalf deelnemende partijen zijn 193 kandidaten verkiesbaar voor het algemeen bestuur van Delfland. Daarvan is 65 procent man en 35 procent vrouw. De jongste kandidaat is Daan Siskens van BBB. Hij is op het moment van de verkiezingen negentien jaar oud. De oudste kandidaat is Louise Simmers van AWP voor water, klimaat en natuur: zij is 86 jaar oud. 

Dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt kijkt er naar uit om na woensdag 15 maart een nieuw algemeen bestuur van het waterschap te vormen. “Ons bestuur wordt democratisch gekozen: de kiezer in Delfland bepaalt. Ik verwacht dat wij straks een algemeen bestuur hebben dat een goede afspiegeling is van de mensen die in ons gebied wonen.”

Wel hoopt hij dat alle partijen in het nieuwe bestuur het belang van het waterschap en haar inwoners centraal blijven zetten op momenten dat ze belangrijke besluiten moeten nemen. Daverveldt: “In de politiek is het steeds lastiger geworden om een goed gesprek te voeren met mensen die niet jouw wereldbeeld aanhangen. Toch moeten we de komende jaren ingrijpende keuzes maken, bijvoorbeeld om de gevolgen van hevige regenbuien of langdurige droogtes in ons gebied te beperken. Politisering mag er dan niet toe leiden dat we ingrijpende besluiten over die onderwerpen voor ons uit schuiven.”

Wie zich wil verdiepen in de standpunten van de partijen die meedingen naar de gunst van de kiezer in Delfland, kan hier via de stemwijzer de standpunten van de twaalf partijen helder krijgen.