Categorieën

Service

Vervuilde grond Spechtstraat wordt weggehaald

Vervuilde grond Spechtstraat wordt weggehaald
Wonen

Vervuilde grond Spechtstraat wordt weggehaald

  • Redactie
  • 11-07-2023
  • Wonen
Vervuilde grond Spechtstraat wordt weggehaald
MAASSLUIS – In opdracht van de gemeente start de aannemer vandaag met het weghalen van vervuilde grond op de oorspronkelijke locatie van de Kunst en Cultuur Academie aan de Spechtstraat in Maassluis. Deze werkzaamheden duren ongeveer 10 tot 12 werkdagen en zijn onderdeel van de voorbereidende werkzaamheden voor nieuwbouw op deze locatie.

De gemeente werkt samen met Maasdelta aan de herontwikkeling van de Spechtstraat. De voorbereiding voor de nieuwbouw van woningen is al gestart. Dinsdag 11 juli start de aannemer met het weghalen van vervuilde grond. Deze werkzaamheden duren ongeveer 10 tot 12 werkdagen en geven volgens de gemeente niet of nauwelijks overlast voor de omwonenden. De verwijderde grond wordt tijdelijk bewaard in een zogenoemd gronddepot op de locatie, afgeschermd door bouwhekken. Eind augustus wordt het gronddepot weggehaald.

Terrein

Van eind augustus tot en met eind november wordt er niet gewerkt op het terrein. Daarna plaatst de aannemer bouwhekken op de locatie en wordt begin december gestart het terrein geschikt te maken voor nieuwbouw. Dat duurt ongeveer vier weken. Voordat de nieuwbouw van start gaat, vernieuwt de gemeente begin januari de riolering. Deze werkzaamheden duren twee tot drie maanden. Als alles volgens planning gaat, is de riolering uiterlijk eind maart vernieuwd.

Start woningbouw

Wanneer al deze voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond, starten de gemeente en Maasdelta waarschijnlijk in de eerste helft van 2024 met de bouw van de woningen.