Categorieën

Service

Vier Maassluise oud-burgemeesters in één boekje

Vier Maassluise oud-burgemeesters in één boekje
Uit

Vier Maassluise oud-burgemeesters in één boekje

  • Redactie
  • 19-04-2024
  • Uit
Vier Maassluise oud-burgemeesters in één boekje

v.l.n.r.: Gerrit-Anne van Es, Edo Haan, auteur David van der Houwen, Jannie Sterkenburg-Versluis en Koos Karssen (Fotografie: Dennis Wisse)

MAASSLUIS - De Historische Vereniging Maassluis (HVM) houdt elk jaar vier ‘Historische Avonden’ over onderwerpen uit de Maassluise geschiedenis. De avond van gisteren in Theater Koningshof was met recht een historische avond. De aanwezigheid van vier burgemeesters kenmerkte de onthulling van een nieuw HVM-themaboekje. Dit boekje, getiteld ‘Vier burgemeesters, verhalen uit hun ambtsperiode’, biedt een levendige weergave van de ontwikkelingen in Maassluis sinds 1979, het jaar waarin burgemeester Van Es aantrad. Het laat de dilemma’s zien waarmee een burgemeester wordt geconfronteerd en hoe zij daarmee zijn omgegaan.

Het boekje, van de hand van voormalig wethouder David van der Houwen, bevat persoonlijke verhalen van de oud-burgemeesters. Tijdens de presentatie deelde burgemeester Gregor Rensen exemplaren uit aan zijn voorgangers: Jannie Sterkenburg-Versluis, Koos Karssen, Edo Haan en aan Gerrit-Anne van Es, de zoon van de in september 2022 overleden burgemeester Hans van Es.

HVM-leden kunnen het boekje volgende maand kosteloos thuis verwachten. Daarna is het voor niet-leden verkrijgbaar bij ‘Ervaar Maassluis’ in de Nieuwstraat. De Historische Avond stond verder in het teken van de presentatie van Gertjan van de Velden over het Geuzenverzet in Maassluis in de Tweede Wereldoorlog.