Categorieën

Service

Vlaardingse podia voor één dag kapsalon

Vlaardingse podia voor één dag kapsalon
Uit

Vlaardingse podia voor één dag kapsalon

  • Redactie
  • 17-01-2022
  • Uit
Vlaardingse podia voor één dag kapsalon
VLAARDINGEN - De Kroepoekfabriek en de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen bouwen zichzelf om tot een kap-, massage- en nagelsalon onder de noemer Kapsalon Podium Vlaardingen. Woensdag aanstaande treden onder anderen The Amazing Stroopwafels op in de wachtruimte.

De podia sluiten zich daarmee aan bij de landelijke, ludieke actie Kapsalon Theater, een initiatief van cabaretière Sanne Wallis de Vries en acteur Diederik Ebbinge. De actie is bedoeld om aandacht te vragen voor de noodlijdende cultuursector, die tot in elk geval 25 januari gesloten moet blijven. Bezoekers kunnen zich tussen drie en vijf in de middag laten kappen, masseren of stylen en worden ondertussen ook cultureel verwend.

Tijdens de persconferentie van 14 januari werd duidelijk dat de cultuursector nog even geduld moet hebben. De Vlaardingse podia doen mee aan de landelijke actie om de cultuursector, de stad en alle betrokkenen een hart onder de riem te steken. “We voelen erg mee met de uitdagingen in en rond de zorg, maar natuurlijk ook met alle spelers die nog niet open mogen, zoals horeca en cultuur. We willen ons daarvoor laten horen. Een letterlijk podium is daarvoor een goede en veilige vorm.” The Amazing Stroopwafels waren direct enthousiast om op te komen treden. Extra bijkomstigheid is dat de actie dankzij hulp van 53 Vlaardingse sponsors ook direct werk creëert voor artiesten, technici, de podia en salonmedewerkers.

Veilige actie

Bezoekers kunnen zich in zowel De Kroepoekfabriek, als Stadsgehoorzaal laten verwennen door een kapper, nagelstylist of stoelmasseur en ondertussen geven artiesten een muzikaal optreden. De actie gebeurt uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen: er zijn een beperkt aantal plekken, er wordt 1,5 meter afstand aangehouden, iedereen krijgt een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje is verplicht, bij binnenkomst wordt het coronatoegangsbewijs gescand en de horeca is gesloten. Hoewel er volgens de regels van kappers (per vijf vierkante meter een klant) meer bezoekers naar binnen zouden mogen, kiezen de podia ervoor een maximale capaciteit van vijftig aan te houden. Veiligheid gaat boven alles, hoe beter iedereen zich aan de regels houdt, des te eerder zijn we hopelijk van het virus af. Wie erbij wil zijn, kan een kaartje reserveren via de website van De Kroepoekfabriek of Stadsgehoorzaal. Toegang is gratis, maar bezoekers kunnen uiteraard een vrijwillige bijdrage geven.

Werk voor artiesten

Er worden tijdens Kapsalon Podium Vlaardingen in beide podia één tot drie minisalons opgebouwd, waar per persoon gemiddeld tien minuten behandeltijd is voor bijvoorbeeld het stylen van haar, nagels of een massage. Bij binnenkomst kunnen bezoekers zich intekenen voor een tijd en onder het wachten wordt iedereen getrakteerd op een optreden. De artiesten, technici en salons krijgen allemaal betaald, wat mogelijk is gemaakt door inmiddels al 53 Vlaardingse podiumsponsors van de Club van 200.

Lobby voor langetermijnstrategie

De Taskforce culturele en creatieve sector schrijft in een persbericht dat alle spelers in de cultuursector alles op alles hebben gezet om veilig en verantwoord open te blijven. Veel mensen missen de inspiratie, verbinding, troost en vreugde van kunst en cultuur. Samen uitgaan, een live beleving, cultuur beoefenen. Het zijn momenten die het leven kleur en betekenis geven. Het virus mag dan wel onvoorspelbaar zijn, hoe we erop reageren hoeft dat niet te zijn. De Taskforce culturele en creatieve sector roept het kabinet op om snel te komen met een voorspelbare overheidsstrategie, gericht op verschillende stadia van de pandemie. Deze oproep willen de Vlaardingse podia graag helpen uitdragen.

Kapsalon Podium Vlaardingen
Woensdag 19 januari – van 15.00 tot 17.00 uur (deuren geopend vanaf 14.30 uur)
Gratis kaarten (beperkt aantal!) via de website van de Stadsgehoorzaal en de Kroepoekfabriek

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →