Categorieën

Service

Wachten op het verlossende telefoontje

Wachten op het verlossende telefoontje
Onderwijs

Wachten op het verlossende telefoontje

  • Redactie
  • 12-06-2024
  • Onderwijs
Wachten op het verlossende telefoontje

Foto: archief

MAASSLUIS - Vandaag is de dag waarnaar middelbare scholieren al dagen, weken, maanden, soms zelfs jaren hebben uitgekeken: zij krijgen te horen dat ze zijn geslaagd voor hun eindexamen.

Daarmee zit dan voor velen hun schooltijd erop; anderen gaan na een diploma in een van de richtingen door naar een andere school, bijvoorbeeld omdat ze het diploma daarvan nodig hebben voor een vervolgstudie of beroep.

In totaal zo’n 190 duizend Nederlandse eindexamenleerlingen horen vandaag of ze zijn geslaagd of niet. Daaronder honderden scholieren uit Maassluis.

In 2023 deden ruim 173.000 scholieren eindexamen. Uiteindelijk is hiervan 92.5 procent geslaagd. We duimen dat vandaag in onze stad een relatief nog hoger aandeel van de kandidaten de vlag uit kan hangen.

Met liefst een beetje aardige cijfers. Afgelopen jaar was het gemiddelde cijfer voor het schoolexamen een 6,5 en voor het centraal examen een 6,4.

Gaat vandaag de vlag uit op honderden plekken in Maassluis? We kijken er naar uit. Mochten jullie uit je dak gaan van de wetenschap dat je geslaagd bent, vakantie hebt en naar een nieuw avontuur na de zomer uit kunt kijken, stuur ons dan even een fotootje van de vlag die je uithangt (via E: [email protected]).