Categorieën

Service

Weer verkeerschaos verwacht door afgesloten Beneluxtunnel

Weer verkeerschaos verwacht door afgesloten Beneluxtunnel
Nieuws

Weer verkeerschaos verwacht door afgesloten Beneluxtunnel

  • Redactie
  • 29-03-2024
  • Nieuws
Weer verkeerschaos verwacht door afgesloten Beneluxtunnel

archieffoto: FlashphotoNL

MAASSLUIS - Rijkswaterstaat voert ook in het Paasweekend weer groot onderhoud uit in de Beneluxtunnel. De tunnel is weer afgesloten in zuidelijke richting. Ook vorig weekend was dit al het geval en dat leidde tot ellenlange files in en om Rotterdam en op de snelwegen. U mag dit weekend hetzelfde verwachten, Mensen die eropuit willen, moeten vooral rekening houden met een 'iets langere reistijd'.

Het werk dat Rijkswaterstaat uitvoert, is onderdeel van een grotere klus, die vier weekenden duurt. Vooral het asfalt, de detectielussen en de vangrails worden aangepakt. Twee weekenden terug was de Beneluxtunnel in noordelijke richting dicht, vorig weekend in zuidelijke richting en dit lange weekend dus nogmaals in zuidelijke richting. Ook eind juni is de Beneluxtunnel nog een keer gesloten.

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers beslagen ten ijs te gaan. ,,Tijdens het Paasweekend zijn er ook werkzaamheden in het centrum van Rotterdam bij de Maastunneltraverse, dus plan uw route van tevoren en rij niet om via Rotterdam-Centrum. Houd rekening met een extra reistijd van dertig tot zestig minuten.

De gemeente Maassluis roept op om 'vooral niet naar Maassluis te komen': ,,De gemeente gaat automobilisten er nog meer op wijzen dat het beter is om niet de stad en de veerpont in Maassluis te gebruiken als alternatief voor de Beneluxtunnel.” Het afgelopen weekend liep de wachttijd voor de veerpont naar Rozenburg namelijk op tot drie uur. 

De afsluiting duurt van vrijdagavond negen uur tot maandagochtend vijf uur. Op Tweede Paasdag kunt u dus alsnog uw lol op in de tuincentra en op de meubelboulevards.