Categorie├źn

Service

Workshops op het Cruyff Court in Beethovenpark

Workshops op het Cruyff Court in Beethovenpark
Uit

Workshops op het Cruyff Court in Beethovenpark

  • Redactie
  • 11-05-2022
  • Uit
Workshops op het Cruyff Court in Beethovenpark
MAASSLUIS - Op donderdag 12 mei start het feestelijke project Cultuur@Cruyffcourts. Om 15:30 uur beginnen de activiteiten op het Cruyff Court aan de Mozartlaan in Maassluis (in het Beethovenpark). Jongeren kunnen meedoen aan verschillende workshops, zoals dans, rap, circus & ballet.

De activiteiten vinden plaats op dinsdag en donderdag vanaf 12 mei t/m 2 juni van 15:30 tot 17:00. Jongeren uit Maassluis van 8 tot 15 jaar kunnen fotograferen, dansen en zich creatief uiten op het Cruyff Court aan de Parkweg in de wijk Nieuwland. Meedoen is gratis. Het programma staat op www.cultuurcruyffcourts.nl/maassluis.

Sport en Cultuur dichtbij

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation willen met het project Cultuur@CruyffCourts kinderen en jongeren kennis laten maken met sport en cultuur dichtbij huis. Vijf studenten begeleiden de activiteiten samen met Stichting WelzijnE25 & diverse cultuuraanbieders uit de omgeving.

Cruyff Courts zijn veilige ontmoetingsplekken waar kinderen en jongeren kunnen sporten en bewegen. Een plek waar ze bij elkaar komen en samen chillen. Ook cultuur past prima op de Cruyff Courts. Veel ouders en jongeren denken dat cultuur moeilijk is en ver van hun bed. Op de Cruyff Courts is te zien dat ook, dansen, beeldende kunst en circusactiviteiten cultuur zijn. Zo komt cultuur dichterbij. Het doel is jongeren meer te interesseren, zodat ze na de vakantie doorgaan met muziek of dans. Is er thuis geen geld voor de lessen? Dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur bijspringen.

Teamplayers studenten

De vier Teamplayers studenten Jesse Ratsma, Ilse Alsemgeest, Myrthe Buijs & Lieneke van Zweeden staan aan de basis van de organisatie van Cultuur@CruyffCourts. Bij Teamplayers werken studenten van diverse Haagse sportopleidingen samen aan projecten voor organisaties. Dit jaar helpt het team het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Teamplayer student Ilse: ‘Met Cultuur@CruyffCourts willen we kinderen cultuur laten ervaren en gelijk het Jeugfonds onder de aandacht brengen. Als meer mensen het Jeugdfonds kennen, kunnen we meer kinderen helpen.’