Dierenhoek ’t Sparretje verwoest na uitslaande brand

05-01-2020 112 Redactie

Foto: 112 Maassluis

MAASSLUIS – Dierenhoek ’t Sparretje is vannacht na een uitslaande brand volledig verwoest. In een gebouw waar onder andere de keuken zat, was rond 2.05 uur brand uitgebroken. Alle dieren zijn in veiligheid gebracht.

De brandweer schaalde direct na aankomt op naar het sein ‘middelbrand’. Na ongeveer een  half uur blussen had de brandweer het vuur onder controle. De dieren zijn veilig van het terrein gehaald.

,,Met grote verslagenheid moet ik meedelen dat onze geliefde dierenhoek vannacht in brand heeft gestaan,” meldt Ingrid Herman van Arkelen, beheerder van de dierenhoek, op Facebook. ,,Alle dieren zijn veilig, behalve onze lieve Smooky. We weten niet waar hij is.”

,,Alle dieren zijn is veiligheid gebracht, echter is het pand volledig verwoest en zijn alle voorraden qua voer en stro verbrand of niet meer bruikbaar. Hoe en wat verder moet blijken uit nader onderzoek.” De brandweer houdt rekening met brandstichting. De forensische opsporing doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand.

De dierenhoek zal voorlopig gesloten zijn. ,,We zijn alles maar dan ook alles verloren: gereedschappen, voer, alle paardenspullen, dekens, zadels, medicijnen voor de dieren, alles is weg.” In 2019 is de dierenhoek volledig opgeknapt.

Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844 of Anoniem. via 0800-7000.Gerelateerd