Handhaving zoekt eigenaren achtergelaten voertuigen

10-10-2020 112 Redactie

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - Handhaving & Toezicht zoekt de eigenaren van een groene, merkloze fietskar (waarschijnlijk zelf gemaakt) en een zwarte Lucatti scooter (zonder kenteken) die in openbare fietsenstallingen staan. Dat meldt de gemeente Maassluis.

De fietskar staat in de fietsenstalling van winkelcentrum Koningshoek (bij supermarkt Hoogvliet) en de scooter in de fietsenstalling van metrostation Maassluis West. Beide voertuigen zijn in slechte staat en staan al langere tijd onbeheerd gestald. Medewerkers van Handhaving & Toezicht hebben een label aan de wrakken gehangen, met het verzoek de wrakken weg te halen. Dit is nog niet gebeurd.

Contact

De rechtmatige eigenaren, of anderen die kunnen aantonen dat zij recht hebben op de fietskar of de scooter, wordt gevraagd contact op te nemen met Handhaving & Toezicht van de gemeente Maassluis, via telefoonnummer 14 010. In ieder geval moeten zij de voertuigen per direct verwijderen.

Kosten

Als zich vóór 16 oktober 2020 geen rechthebbenden hebben gemeld of de voertuigen niet zijn verwijderd, worden de fietskar en de scooter in opdracht van de gemeente afgevoerd, tijdelijk opgeslagen en vervolgens vernietigd, aldus de gemeente. De kosten worden, op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht, verhaald op de eigenaar/rechthebbende. Natuurlijk moet dan wel bekend zijn wie de eigenaren zijn…Gerelateerd