Inval bedrijfspand Zwarte Zwee in groot drugsonderzoek

20-08-2020 112 Redactie

Foto: 112Midden-Delfland

MAASSLUIS - De politie en douane hebben donderdagmiddag een inval gedaan in een pand aan de Zwarte Zee in Maassluis. Het Team Bijzondere Bijstand van de douane ging met gespecialiseerde mensen naar binnen om het pand veilig te stellen. Het pand werd vermoedelijk gebruikt door criminelen in het drugscircuit. Er zou onder andere drugs naar toe worden gebracht en worden overgeladen.

Tot enkele maanden terug zat er een autobedrijf in het pand gevestigd. Per 1 juli zit er een nieuwe huurder in het pand.  ,,Het waren nette mensen,” herinnert de eigenaar zich van de gesprekken. ,,Maar ik heb daarna nooit meer iemand in het pand gezien." De loods is verhuurd aan twee Nederlanders die er een boot zouden stallen. De boot is niet aangetroffen.

De douane, politie en forensische opsporing doen onderzoek in het pand. Ook een drugshond heeft gezocht in het gebouw. Er zijn geen personen aangetroffen. De inval is georganiseerd in het kader van een groot drugsonderzoek. Het Openbaar Ministerie (OM) wil niets over de zaak kwijt, het gaat om een lopend onderzoek. Forensische opsporing heeft onderzoek gedaan in de loods en diverse spullen veilig gesteld.

 Gerelateerd