Buurtpreventie ruimt op tijdens World Cleanup Day

19-09-2019 Nieuws Redactie

Foto: Buurtpreventie Maassluis

MAASSLUIS - Vrijwilligers van Buurtpreventie in Maassluis gaan zaterdag 21 september 2019 tijdens World Cleanup Day zwerfafval opruimen in Maassluis. Van 10.00 tot 14.00 uur trekken zij voor deze opruimactie vanaf de Vogelbuurt (IJsvogelstraat 2) verder Maassluis in. Doe ook mee en meld u aan via de website www.worldcleanupday.nl (actie IJsvogelstraat) of bij Laura Kleingeld van de gemeente Maassluis (l.kleingeld@maassluis.nl).  

Tijdens World Cleanup Day vindt de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar plaats. 160 landen gaan 21 september 2019 aan de slag om de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven. Nederland doet ook mee. In Maassluis zijn, naast de actie van Buurtpreventie, al meerdere acties aangemeld. Kijk op www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties en doe ook mee. Sluit aan bij een bestaand initiatief of meld een eigen actie aan.

Wereldwijd worden tijdens World Cleanup Day illegale vuilstortplaatsen geregistreerd en opgeruimd. In Nederland is het vizier vooral gericht op het opruimen van zwerfafval. Daarnaast wordt deze internationale schoonmaakdag aangegrepen om duidelijk te maken hoeveel en wat voor afval er op straat en in de natuur rondzwerft.Gerelateerd