CDA wil van Waterwegpop meerdaags festival maken

18-09-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Het CDA Maassluis wil dat Waterwegpop een meerdaags festival wordt. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van het CDA aan het college van b en w. Het evenemententerrein aan het Scheur in Maassluis moet volgens de partij wel worden aangepast. De christendemocraten vinden het terrein niet gemakkelijk veilig in te richten voor evenementen zoals Waterwegpop, dat zaterdag werd gehouden. 

Het CDA is van mening dat Waterwegpop een jaarlijks vervolg verdient. De partij ziet zelfs lieverd dat Waterwegpop een meerdaags festival wordt op het terrein aan de Waterweg, door samenwerking te stimuleren met andere evenementenorganisatoren en de culturele sector. De fractie wijst hierbij naar het ter ziele gegane Doorzomer Festival als voorbeeld en is erg benieuwd naar de kosten die het met zich meebrengt om het terrein zo in te richten dat er mogelijkheden zijn voor een meerdaags festival.

De fractie wil wel dat er in samenspraak met lokale organisatoren van evenementen voor gezorgd wordt dat het terrein meer geschikt wordt voor een festival. Ze denken hierbij aan het meer geschikt maken van de ondergrond en aan het verwijderen van de betonstrook en taluds aan de zijkanten van het terrein met het oog op de veiligheid.

Verder wil de partij weten wat de mogelijkheden zijn voor de aanleg van krachtstroom en voldoende waterpunten, belangrijk voor een meerdaags festival. Het CDA wil ook graag weten wat dat zou kosten.Gerelateerd