Groei & Bloei steunt schooljuf in Roemenië

21-01-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Met het overhandigen van een cheque t.w.v. €1136,50 bezegelt het bestuur van plantkundevereniging Groei & Bloei de jaaractie voor het goede doel.

Het bedrag van Groei & Bloei (afdeling Waterweg Noord) is opgebracht uit de verkoop van planten, zaden en marmelade met bestemming De Stichting Maassluis Partnerstad Kézdivásárhely, in het bijzonder voor juf Eva. Zij runt in haar eentje een schooltje waar het haar ontbreekt aan voldoende educatieve materialen. Om de kinderen veelal uit zeer arme gezinnen te motiveren naar school te komen, kookt ze zelfs één keer per week een warme maaltijd.

Ook kunstenaar Ans van de Wiel heeft met de verkoop van bronzen pinda’s ‘peanuts voor Juf Eva’ een bijdrage geleverd aan de totaalopbrengst. Onder toeziend oog van Ans van de Wiel ontvangt voorzitter Henny Duyn (Stichting Partnerstad) in grote dankbaarheid de cheque uit handen van Thérèse Zwaard (Groei en Bloei). Beide organisaties zullen ook mogelijkheden onderzoeken om zadenmengsels mee te zenden voor de schooltuin.

Gerelateerd