Nieuwe jeugdambassadeurs aan de slag

13-09-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Negentien jeugdambassadeurs zijn gisteren door burgemeester Edo Haan in de raadszaal beedigd, onder applaus van hun ouders, verzorgers, broertjes en zusjes. "Vandaag gaat het echt beginnen," zo zei de burgemeester voordat de kinderen een voor een naar voren werden geroepen. "Jullie worden beedigd voor een jaar en dat vinden we heel erg leuk."

De Raad van de Jeugdambassadeurs is al zes jaar actief in de gemeente Maassluis. Elke drie weken komen de jeugdambassadeurs in het stadhuis bijeen. De gemeente probeert zo kinderen mee te laten denken en praten over zaken die hen aangaan. Het gaat dan om verschillende onderwerpen die in de wijk en in de stad spelen.

Denk hierbij aan verkeersveiligheid, speelruimtes, sportbeleid, omgang in de wijk en sfeer, sociale veiligheid op school en vele andere onderwerpen. Want, zo sprak burgemeester Haan tot de kinderen: "We willen niet zozeer over jullie, maar met jullie praten. We kunnen wel zeggen dat we ook jong zijn geweest, maar dat is al een tijdje terug! Hartstikke leuk dat jullie meedoen!"

 Alle kinderen kregen een map mee en eigen visitekaartjes.

 

Reacties