Categorieën

Service

Opruimestafette in Maassluis

Opruimestafette in Maassluis
Nieuws

Opruimestafette in Maassluis

  • Redactie
  • 06-03-2023
  • Nieuws
Opruimestafette in Maassluis
MAASSLUIS - In de maand maart steekt heel Nederland de handen uit de mouwen voor een schonere leefomgeving, zo ook de scholen in Maassluis. De Duurzame Maassluizers i.s.m. de gemeente Maassluis en stichting Lawine organiseren hiervoor een opruimestafette, deze gaat van school naar school.

De volgende scholen komen als eerste aan de beurt:
  • Op dinsdag 7 maart gaan alle brugklassers van het Revius Lyceum hun opruimestafette houden.
  • Op woensdag 8 maart start de Revius Mavo met een opruimactie om 9 uur. Zij lopen ‘opruimend’ naar basisschool De Dijck; om 10 uur geven zij hun stokjes door zodat De Dijck verder kan.
  • En op woensdag 15 maart zijn IKC De Regenboog en Het Balkon aan de beurt met hun opruimestafette.

Later in de maand komen De Montessorischool, De Parasol, De Kardinaal Alfrinkschool en basisschool S.L.O.W. De Westhoek en De Ichtus in actie. Als een echte estafette worden de ‘opruimstokjes’ doorgegeven van school naar school.

,,Wij bundelen de krachten en zetten ons in voor een schoon en groen Maassluis. De hoeveelheid zwerfvuil in Maassluis neemt de laatste jaren gelukkig af, mede door allerlei initiatieven en door de aandacht hiervoor op vele scholen. Het is niet alleen ‘Jong geleerd is oud gedaan!’. Het werkt ook als voorbeeld van jong naar ouderen. Hiermee kan onze schooljeugd dus een fantastisch statement maken! Met de opschoonactie komen we weer een stap dichterbij ons ideaal: ‘Maassluis: eenstad zonder zwerfafval’."