Categorieën

Service

Opruimestafette krijgt vervolg

Opruimestafette krijgt vervolg
Onderwijs

Opruimestafette krijgt vervolg

  • Redactie
  • 20-02-2024
  • Onderwijs
Opruimestafette krijgt vervolg

In 2023 werd de Opruimestafette voor het eerst georganiseerd.

MAASSLUIS - De schooljeugd gaan ook in maart weer op pad voor de Opruimestafette. De actie krijgt dus een vervolg in onze stad. De Opruimestafette werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd.

De Opruimestafette vindt plaats in maart, de maand waarin ook de landelijke opschoondag valt. Bijna alle scholen doen mee, zo laat de organisatie weten. ,,De schooljeugd maakt zo weer een mooi statement. Weer een stapje op weg naar ‘Maassluis Zwerfvuilvrij’.”

Op 1, 6, 13, 20, 27 maart en 3 april wordt de actie gehouden. ,,Per school voeren steeds 1 of 2 leergroepen de actie uit. Na een opstart wordt in groepjes van circa 4 kinderen, met begeleiding, zwerfvuil verzameld op een route van de eigen school naar een andere en de actie overgedragen.” De start van de Opruimestafette is op 1 maart bij De Parasol en op 6 maart De Regenboog en Het Balkon.

De organisatie en begeleiding van de Opruimestafette wordt weer verzorgd door een team van Operatie Afval namens de gemeente Maassluis in samenwerking met de Duurzame Maassluizers. ,,We zijn erg blij dat de actie die jaar de steun krijgt van meer sponsoren naast de gemeente. Met de forse bijdragen van de Rotary en het Fonds Schiedam Vlaardingen gaan we de opruimestafette een ‘duurzame’ impuls geven. Dat betekent dat we alle deelnemende scholen van een eigen set passend opruimmateriaal kunnen voorzien voor ongeveer één leergroep.”