Vaartochten met Furie gaan niet door

08-06-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De vaartochten met de Furie die zaterdagmiddag zouden plaatsvinden tijdens de Dag van de Zeesleepvaart zijn afgelast. Vanwege de weersverwachting heeft de organisatie na spoedoverleg besloten om uit veiligheidsoverwegingen de vaartochten met de Furie niet door te laten gaan. De vaartochten met de ‘Holland’ gaan wel door volgens planning. De Maritieme Markt werd eerder al afgelast.

Stichting Sleepboothaven Maassluis laat weten dat passagiers die al een kaartje hebben worden aangeboden om met de Holland mee te varen. Dat ziet er als volgt uit:

- Furie passagiers van 12.00 uur kunnen om 12.00 uur met de Holland mee
- Furie passagiers van 13.15 uur kunnen om 14.00 uur meevaren met de Holland.
- Furie passagiers van 14.45 uur gaat helemaal niet door. Deze passagiers worden op een andere dag (niet vandaag) een alternatieve vaartocht aangeboden (hiervoor wordt nog contact opgenomen.
- Furie passagiers van 16.15 kunnen om 16.15 uur meevaren met de Holland.

De vlootschouw om 17.00 uur gaat wel gewoon door. De Furie vaart dan wel mee, maar vanwege veiligheidsredenen zonder passagiers. ,,Wij bieden onze welgemeende excuses aan,’’ meldt de organisatie Stichting Sleepboothaven Maassluis. ,,Wij als vrijwilligers hadden ook veel liever gezien dat alles volgens het normale programma door kan gaan. Maar het weer wil wat anders.’’Gerelateerd