Wethouder Horlings van Midden-Delfland overleden aan coronavirus

01-04-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Wethouder Hans Horlings (58) van gemeente Midden-Delfland is vannacht overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Hij was sinds 2011 CDA-wethouder in Midden-Delfland.

,,Wij zijn geschokt en stil van verdriet,” laat de gemeente Midden-Delfland in een in memoriam weten. ,,Hans was een prachtig mens in al zijn facetten. Hij laat een grote indruk op ons achter. Om de persoon die hij was; scherp, vurig, geestig, nuchter, vriendelijk en betrokken. Een man met een hartelijke persoonlijkheid en uitbundige lach.”

,,Hans droeg Midden-Delfland in zijn hart. Een keiharde werker. Een perfectionist met uitstekende dossierkennis. Wij zijn dankbaar dat wij Hans van zo dichtbij hebben gekend en gaan hem heel, heel erg missen. Naast wethouder, collega en vriend was Hans echtgenoot en vader. We leven mee met zijn gezin en wensen zijn vrouw en zijn dochter, Hans’ grote trots, heel veel kracht en sterkte. Hans heeft heel veel betekend voor onze gemeente Midden-Delfland. En voor ons als gemeenteraad, college en medewerkers.”

De gemeente Midden-Delfland heeft de vlag halfstok gehangen en een online condoleanceregister geopend.

,,Wat een vreselijk nieuws,” reageert Maassluise burgemeester Edo Haan via Facebook op het overlijden van wethouder Horlings. ,,Ik kende Hans al toen hij nog wethouder van Voorschoten was. Altijd heel goed mee kunnen samenwerken. Een bijzonder sympathiek mens en goed bestuurder. Ik wens de familie heel veel sterkte.”Gerelateerd