Feestelijke opening IKC De Regenboog

20-09-2016 Onderwijs Advertorial

MAASSLUIS - Op vrijdag 16 september 2016 werd Integraal Kindcentrum (IKC) De Regenboog in Maassluis feestelijk geopend door prinses Laurentien. De prinses was uitgenodigd door Pien (10 jaar), voorzitter van de Kinderraad van IKC De Regenboog. De integrale samenwerking binnen IKC De Regenboog tussen opvang en onderwijs voor kinderen van 2 tot 13 jaar werd bekroond met een nieuw logo en een nieuwe website. Het kwaliteitslabel ‘UN1EK IKC 2 – 13 jaar’ werd feestelijk onthuld. Met alle kinderen, ouders en medewerkers maakte IKC De Regenboog een groot feest van deze mijlpaal. 


Eén team, één visie, één missie

IKC De Regenboog biedt opvang en onderwijs in een doorgaande ontwikkel- en leerlijn voor kinderen van 2 tot 13 jaar. Vanuit de Startgroep stromen kinderen binnen IKC De Regenboog door naar het basisonderwijs en de buitenschoolse opvang . Door voorschools en binnen- en buitenschools leren en spelen met elkaar te verbinden ontstaat een rijke leeromgeving; ontwikkelen, spelen, leren, inspannen en ontspannen sluiten op elkaar aan.
 

Veelzijdig, kleurrijk en uitdagend

De totale ontwikkeling van ieder kind staat centraal voor alle medewerkers van IKC De Regenboog. In een veilig en uitdagend klimaat ontwikkelen kinderen (zelf)vertrouwen. Er wordt gewerkt met de methodiek ‘Positive Behavior Support’ (PBS). Humor is belangrijk om te kunnen relativeren! Iedere maand presenteren de kinderen van IKC De Regenboog hun talent aan klasgenoten, leerkrachten en ouders. Het effect is te zien in de ontwikkeling en de leeropbrengsten van ieder kind. Kinderen die meer kunnen en meer willen, gaan een aantal uur per week naar de Topklas Maassluis. IKC De Regenboog biedt sinds het begin van dit schooljaar verlengde peuteropvang in de Startgroep; een handige oplossing voor werkende ouders! 

Bij IKC De Regenboog voelen kinderen zich erkend en gekend en kunnen zij hun veelzijdige en kleurrijke talent ontdekken en ontwikkelen!
 

Je mag zijn zoals je bent, om te worden wie je bent, maar nog niet kunt zijn.
En je mag het worden op jouw manier en in jouw tijd!

Gerelateerd