Geen Islamitisch College in Maasluis

25-03-2019 Onderwijs Redactie

Ababil is een van de scholen van Islamitisch College in Schiedam

MAASSLUIS – Het Islamitisch College in Schiedam heeft de aanvraag voor een basisschool in Maassluis ingetrokken. De stichting voorziet dat het op dit moment onvoldoende aannemelijk kan maken dat het aantal verwachte leerlingen aan de wettelijke criteria normen zal voldoen. 

Stichting Islamitisch College (SIC) sluit niet uit op afzienbare tijd een nieuwe aanvraag te doen. De lokale gemeenschap in Maassluis heeft laten weten aan voldoende handtekeningen te kunnen komen. In de nieuwe wetgeving kan dat de doorslag geven. 

Het bestuur heeft ook in Vlaardingen een aanvraag lopen, maar om daar de kans op toewijzing te vergroten is nu het leerlingpotentieel in Maassluis hierbij betrokken. Daarmee werd het onhaalbaar om een nieuwe islamitische basisschool op te nemen in het Plan van Scholen 2020-2022 in Maassluis.  

Op dit moment heeft het Islamitisch College in Schiedam twee basisscholen, Ababil aan de Dr. Kuyperlaan 12 in wijk Nieuwland en El Furkan aan de Eduard van Beinumlaan 61 in wijk Groenoord. Daarnaast heeft de SIC een kinderopvang, Noah, aan de Nieuwe Damlaan 762. De scholengemeenschap telt ruim duizend leerlingen.Gerelateerd