Gemeenteraad wil technisch onderwijs terughalen naar Maassluis

08-11-2018 Onderwijs Redactie

MAASSLUIS – De gemeenteraad verzoekt het college met een unaniem aangenomen motie een extra inspanning te doen om, samen met initiatiefnemers, bedrijven en organisaties, het technisch onderwijs terug te halen naar Maassluis.

De door de PvdA ingediende motie wil met het terughalen van technisch onderwijs in Maassluis een groot tekort aan goed geschoold, technisch personeel opvangen. De enige vmbo-school in Maassluis, Lentiz VMBO Maassluis, sloot per 1 augustus haar deuren. Door het tekort aan technisch personeel ligt er volgens de gemeenteraad nu een kans om het technisch onderwijs terug te halen. Mogelijk zijn scholenkoepels uit de regio daardoor uit te dagen hieraan een bijdrage te leveren.

Het college reageerde gisteren, tijdens de tweede termijn van de begrotingsbehandeling, positief op deze motie. ,,Ik wil het iets breder trekken, het gaat hier wat mij betreft om vmbo basis/kader,’’ reageerde wethouder Fred Voskamp. ,,Technisch onderwijs is zeker een van de kansrijke zaken, maar er zijn nog andere velden waar ook mensen gevraagd worden en waar mogelijk ook talenten en kansen liggen voor onze studenten. Maar wat mij betreft een positieve grondhouding op deze motie.’’

De gemeenteraad verwacht voor 1 mei 2019 over de inspanningen geïnformeerd te worden.  

 Gerelateerd