Beelden, objecten en tekeningen in het Douanehuisje

29-08-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS – De Rotterdamse kunstenaar Mia van der Burg exposeert in de maand september in het Douanehuisje aan het Scheur in Maassluis. Het recente werk van Van der Burg bestaat uit beelden en objecten in wol en tekeningen.

Tijdens een werkperiode op een boerderij in de Noordoostpolder raakte zij gefascineerd door het begrip polder: een stuk gewonnen land met daaromheen een dijk. Met name de geschiedenis van de Noordoostpolder inspireerde Van der Burg om veel ‘polder-gerelateerd’ werk te maken.

Polder

De objecten en beelden hebben qua inhoud vooral betrekking op wat deze nieuwe polder de bevolking bracht: land om te verbouwen en daarmee welvaart. Ze dragen dan ook titels als Graan voor vis, De zee geeft, Goud voor graan. De tekeningen in grafiet hebben als onderwerp de eeuwigdurende wind in de polder met titels als Tegenwind, Oostenwind, Zomerse bries.

Expositie

Op zaterdagen en zondagen, van 1 t/m 30 september, bent zijn bezoekers van harte welkom in het Douanehuisje. De toegang is gratis. Open Monumentendag (8 september) heeft dit jaar als thema In Europa. Ook het Douanehuisje is een van de locaties van deze Open Monumentendag. Speciaal daarom toont Mia van der Burg in dit weekend werk dat zij in verschillenden Europese landen heeft gemaakt.

Alle genoemde dagen is de kunstenaar van 13.00 tot 17.00 uur aanwezig, behalve op 8 september, maar dan staat de deur wel open! Ook kunt u doordeweeks terecht op afspraak. Voor contact kunt u mailen naar mi@miavanderburg.nl. Wilt u meer werk zien van deze kunstenaar? Ga dan naar www.miavanderburg.nl.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821, douanehuisje@crmmaassluis.nl.

 Gerelateerd