Het Varend Corso: Helemaal Hollands!

30-07-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS - Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen en planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. Dit unieke spektakel staat garant voor een heerlijk dagje uit met familie of vrienden.

Het corso is dit jaar op 3-4-5 augustus te zien. De stoet trekt door onder meer het Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen. Drie dagen lang een varend lust voor het oog van de honderdduizenden toeschouwers die elk jaar op het corso afkomen.

Het Varend Corso Westland staat dit jaar helemaal in het teken van Holland en het thema is dan ook “Helemaal Hollands”.  Het thema biedt de deelnemers talloze handvatten om deze zomer weer te schitteren. Holland heeft tenslotte genoeg om trots op te zijn, denk maar aan de tulpen, klompen, stroopwafels, jenever en kazen waar Nederland over de hele wereld om bekend staat.

Ook zijn er de Nederlandse topsporters die hoge ogen gooien in het internationale wielrennen, de autosport en de atletiek; en op voetballend vlak laten de mannen het even afweten, maar dat wordt door de vrouwen meer dan goed gemaakt. Daarnaast zijn er talloze bekende termen die als inspiratiebron kunnen dienen: de Hollandse nieuwe bijvoorbeeld, of programma’s als Heel Holland Bakt en Hollands Next Topmodel. 

Hoe het er allemaal precies uit gaat zien, is dus nog een paar dagen afwachten, maar op vrijdag 3 augustus kun je het bij Maassluis met eigen ogen zien. De planning is dat het corso rond 19.00 uur de Oude Veiling in Maasland bereikt. De boten zijn dan vervolgens tussen 20.30 uur en 22.00 uur beter te bekijken tijdens de vlootschouw aan de Maassluiseweg.

De foto’s van afgelopen jaar kun je hier terugzien!Gerelateerd