Kunst Marieke van Baalen in etalage Veerstraat

20-01-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS - In de etalage aan de Veerstraat 29 in Maassluis zijn tekeningen en schilderijen te zien van Marieke van Baalen met het thema 'coloured faces'. Maassluise Kunstenaars sieren bij toerbeurt lege etalages op met hun kunstwerken. Dit is een initiatief van de gemeente. Met medewerking van winkeliers van tijdelijk leegstaande panden wordt het project uitgevoerd.

Eén lijn
Een groot aantal tekeningen van Marieke van Baalen is opgebouwd uit slechts één lijn en daardoor ontstaan portretten in een geheel eigen stijl, geïnspireerd door 'De man met de grote mond' van Paul Klee.

Uitdrukking
"Het gezicht hoeft niet te lijken, maar ik probeer een uitdrukking te pakken", zegt Marieke van Baalen. "Mensen zijn fascinerend en blijven een boeiend onderwerp om te schilderen en te tekenen."

Nieuwe uitdagingen
Omdat Marieke van Baalen van experimenteren en van nieuwe uitdagingen houdt, zijn bij de overige portretten ook andere technieken gebruikt. Ze zijn geschilderd, al dan niet met paletmes, er is met Oost-Indische inkt gewerkt, er is geborduurd of er is gebruik gemaakt van een transfertechniek.

Creatieve workshop
Marieke van Baalen geeft elke maand een creatieve workshop in haar atelier in de Drukkerij aan de Dr. Kuyperkade te Maassluis. Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op haar website: www.mariekevanbaalen.weebly.com.

Gerelateerd