Nieuw project: Kunstwerk van de Maand

21-07-2020 Uit Redactie

MAASSLUIS - Op initiatief van de Culturele Raad Maassluis is in samenwerking met de Historische Vereniging Maassluis en de Gemeente Maassluis een nieuw project opgestart: Kunstwerk van de Maand. Het project wordt getrokken door Mischa Koorneef (bedenker) en Jan Buijsse namens de CRM, Jacques Visker en Nel Wilkes namens de HVM en Ruud Mank namens de gemeente.

Kunstwerken in de openbare ruimte verdienen meer aandacht. En Maassluis heeft er meer dan honderd van. In het project wordt iedere maand door de partijen een kunstwerk gekozen dat in het licht wordt gezet.

Kunstwerk van de Maand

Van het desbetreffende kunstwerk wordt een foto gepubliceerd op de websites van de CRM en van de HVM. Bij de foto wordt uitleg gegeven over het kunstwerk en de kunstenaar. Daarnaast wordt bij iedere foto een korte notitie opgenomen van enerzijds enkele ‘willekeurige’ Maassluizers en anderzijds van een of meer leden van de Stichting Maassluise Kunstenaars. Bedoeling is dat hierin wordt aangegeven wat men ervan vindt: positief of negatief.

Locatie

Doordat de locatie erbij wordt vermeld kan het publiek het kunstwerk ook in werkelijkheid gaan aanschouwen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt doordat de gemeente een digitale kaart heeft ontwikkeld waarin alle kunstwerken in de openbare ruimte in Maassluis zijn opgenomen. Verder is het de bedoeling dat bij de kunstwerken een bordje wordt geplaatst met een QR-code. Aan de hand daarvan kan alle informatie ter plekke worden geraadpleegd.

Meedoen

Wil je aan dit project deelnemen laat het dan weten via e-mail aan kunstwerk@crmmaassluis.nl. Je kunt aangeven welk kunstwerk volgens jou een keer het Kunstwerk van de Maand moet worden en of je er een verhaal over wilt schrijven.Gerelateerd