Weekmarkt weer open

06-05-2020 Winkelen Redactie

MAASSLUIS - De weekmarkt bij de Koningshoek gaat dinsdag 12 mei 2020 weer open. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Eind maart besloot het college de weekmarkten te stoppen vanwege de aanvullende maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Door groepsvorming te voorkomen en het aantal contactmomenten zoveel mogelijk te beperken, wilde het college van burgemeester en wethouders verspreiding van het virus voorkomen.

Protocol

De marktondernemers van de dinsdagmarkt hebben nu een protocol met maatregelen gepresenteerd die het mogelijk maakt om de weekmarkt te heropenen. Op de markt gelden dinsdag strikte regels. Zo is het aantal mensen dat de markt mag betreden beperkt, is er een vaste looproute en moet er overal anderhalve meter afstand worden gehouden.

Vrijdagmarkt

De ondernemers van de vrijdagmarkt werken ook keihard aan een plan om opening van de markt op het Marelplein mogelijk te maken. Als dat plan ook aan de voorwaarden voldoet, kan de vrijdagmarkt volgende week ook weer open.Gerelateerd