Categorieën

Service

'Moeder en zoon': een voorstelling die alle zintuigen prikkelt

'Moeder en zoon': een voorstelling die alle zintuigen prikkelt
Uit

'Moeder en zoon': een voorstelling die alle zintuigen prikkelt

  • Redactie
  • 12-12-2022
  • Uit
'Moeder en zoon': een voorstelling die alle zintuigen prikkelt
MAASSLUIS - Op 28 januari staat Abdelkader Benali bij ons in het theater met zijn voorstelling ‘Moeder en zoon’. In deze voorstelling staan we aan de keukentafel bij Abdelkader Benali. Heerlijke, Mediterrane geuren verspreiden zich door de theaterzaal terwijl Abdelkader zijn verhaal vertelt. Benali hakt uien, schraapt worteltjes, marineert het schapenvlees en giet olie op de aardewerk tajine. Paprika, kurkuma, peper… Je droomt weg naar warme, verre landen terwijl Benali vertelt over de reis die hij samen met zijn moeder maakte.

De Thuiskomst van de verloren Zoon

Ontspannen vertelt Benali over de reis naar een museum in een ver land. Daar hangt een schilder ij dat hij al jaren wil zien: De Thuiskomst van de Verloren Zoon van Rembrand van Rijn. Het schilderij vertelt een Bijbels verhaal over gastvrijheid en thuiskomen. Door zijn moeder mee te nemen op zijn reis hoopt Benali nog dichter bij het geheim van het schilderij te kunnen komen. Tegelijkertijd hoopt hij de band met zijn moeder te verstevigen.

Terwijl meesterverteller Benali je meeneemt op zijn reis, serveert hij koffie, bakjes met olijven, komkommersalade en tapenade. Ondertussen wordt de reis van Benali steeds meer de reis van zijn moeder. Ze confronteert Benali met zijn relatie tot zijn familie en zijn gemeenschappelijke geschiedenis. ‘Moeder en zoon’ is een unieke, meeslepende voorstelling over moederliefde, de troost van goede olijfolie en de kracht van gastvrijheid en empathie.

Kom je ook?

Kom jij ook naar deze prachtige voorstelling, waarin met humor en poëzie ene portret wordt getekend van de universele band tussen moeder en zoon? De geuren uit de tajine en het verhaal over de reis laten je niet snel meer los… Kaarten bestel je via www.theaterkoningshof.nl/agenda!

Rondom de voorstelling van Abdelkader Benali brengt het duo Short Day fijne akoestische muziek ten gehore in het Atrium van Theater Koningshof. Kom dus lekker wat eerder naar het theater en maak er een compleet avondje uit van!

Abdelkader Benali – Moeder en zoon
Zaterdag 28 januari 2023
Aanvang: 20.15 uur
Kaarten bestellen!

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →