Categorieën

Service

'Problemen met straatverlichting in Maassluis'

'Problemen met straatverlichting in Maassluis'
Nieuws

'Problemen met straatverlichting in Maassluis'

  • Redactie
  • 18-11-2020
  • Nieuws
'Problemen met straatverlichting in Maassluis'
MAASSLUIS – Ondanks ledverlichting en  ‘slimme lantaarnpalen’ zijn er nog steeds problemen met de straatverlichting in Maassluis, dat constateert de fractie van Maassluis Belang. De partij stelt daarom schriftelijke vragen aan het Maassluise college van burgemeester en wethouders.

,,De afgelopen tijd werden wij door diverse inwoners van de Taanschuurpolder erop gewezen dat er veel en langdurige storingen zijn met betrekking tot de straatverlichting,” begint Maassluis Belang. ,,Dit is niet nieuw, al een decennium wordt er door bewoners van Maassluis geklaagd over de straatverlichting bij hen in de wijken en met enige regelmaat ook over de verlichting op de doorgaande wegen.”

Problemen

Er gebeurt volgens de fractie veel ‘achter de schermen’. ,,We zien ledverlichting en ‘slimme lantaarnpalen’, die een storing automatisch kunnen melden. Desondanks zijn er nog steeds problemen en trekken bewoners, terecht, aan de bel.” Maassluis Belang wil daarom allereerst weten of alle meldingen bekend zijn bij de gemeente. ,,Zo ja, binnen welke termijn worden de storingen normaliter opgelost?” Maassluis Belang wil verder weten of het college het met hen eens is dat, zeker in de donkere dagen, de problemen met de openbare verlichting zo snel mogelijk opgelost dient te worden.

Melding

Ook bij het melden van een defecte lantaarnpaal, valt de fractie van een Maassluis belang een aantal dingen op. ,,Bent u ervan op de hoogte dat de nummering op de lantaarnpalen niet altijd overeenkomt met de nummering die het meldpunt gebruikt?” Bovendien vraagt de fractie waarom je niet alle storingen in één keer kunt melden: ,,Wanneer straatverlichting in dezelfde wijk, maar in een andere straat staat, moet je een nieuwe melding maken. Dit vinden wij niet heel klantvriendelijk.”