Categorieën

Service

11 wapens gevonden na preventief fouilleren

11 wapens gevonden na preventief fouilleren
112

11 wapens gevonden na preventief fouilleren

  • Redactie
  • 08-10-2021
  • 112
11 wapens gevonden na preventief fouilleren
MAASSLUIS – De politie heeft het afgelopen half jaar elf wapens aangetroffen na preventief fouilleren, dat meldt de burgemeester in een informatiebrief aan de gemeenteraad. Tussen 1 april en 1 september zijn er in totaal 52 personen gefouilleerd in de aangewezen veiligheidsrisicogebieden.

Verder waren er verschillende incidenten waar met wapens gedreigd werd of wapens gevonden werden. ,,Zo hebben zich zes incidenten voorgedaan waarbij gedreigd is met een mes. Tevens deed er zich een incident voor waarbij een verdachte een schroevendraaier als steekwapen ter hand nam. Bij een ander incident nam een verdachte en bijl ter hand om hiermee te dreigen. Er zijn in deze periode vijf meldingen geweest waarbij een vuurwapen genoemd of gezien is”, aldus de burgemeester in de raadsinformatiebrief.

Van de week maakte de gemeente al bekend de proef met preventief fouilleren in Maassluis met zes maanden te verlengen tot 5 april 2022. De drie metrostations in Maassluis en de directe omgeving rond die stations zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit betekent dat de politie in deze periode de mogelijkheid heeft om mensen in dit gebied preventief te fouilleren.