Categorieën

Service

15 zieke iepen worden in december gekapt

15 zieke iepen worden in december gekapt
Nieuws

15 zieke iepen worden in december gekapt

  • Redactie
  • 04-11-2020
  • Nieuws
15 zieke iepen worden in december gekapt
MAASSLUIS - In Maassluis is in dit jaar bij 65 iepen de iepenziekte geconstateerd. Om verspreiding van de ziekte en gevaarlijke situaties te voorkomen, moeten deze bomen gekapt worden. In augustus zijn al 50 zieke iepen gekapt. In december volgen ook de 15 nog resterende aangetaste bomen. Bij deze bomen kon eerder nog niet met zekerheid de iepenziekte worden vastgesteld.

Nadat in augustus zieke iepen in onder meer de Mesdaglaan, Mozartlaan, Rozenlaan en het Lepelaarplantsoen zijn gekapt, zijn nu de iepen aan de beurt die staan in onder meer de Zwaluwstraat, Arthur van Schendelstraat, Karel Doormanstraat en het Wipperspark. Ook worden twee beeldbepalende iepen bij de ingang van de begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat gekapt. Deze bomen vormen, net als de andere zieke iepen, een gevaar voor de omgeving.
Iepen met de iepenziekte gaan op korte termijn dood, waardoor ze kunnen omvallen en er takken kunnen afbreken. Ook kunnen zieke bomen andere bomen aantasten.

Nieuwe bomen
Voor alle gekapte iepen komen nieuwe bomen terug. In november en december 2020 plant Stadsbedrijf bomen terug. Dat kan in de buurt zijn van de gekapte boom of op precies dezelfde plek.