Categorie├źn

Service

22.000 nieuwe bomen in de Zuidbuurt en omgeving

22.000 nieuwe bomen in de Zuidbuurt en omgeving
Nieuws

22.000 nieuwe bomen in de Zuidbuurt en omgeving

  • Redactie
  • 17-02-2022
  • Nieuws
22.000 nieuwe bomen in de Zuidbuurt en omgeving

Wethouder Voskamp plant, op uitnodiging van Staatsbosbeheer, een hopbeuk. (Fotograaf: Dennis Wisse)

MAASSLUIS - Wethouder Fred Voskamp bekeek woensdag 16 februari, op uitnodiging van Staatsbosbeheer, de eerste resultaten van de grootschalige herplant van bomen in de Zuidbuurt, recreatiegebied Boonerlucht en bij de wielerbaan aan de Vlaardingsedijk. Wethouder Voskamp plantte tijdens het bezoek nog een hopbeuk. Deze boom groeit breed uit. Bijen en hommels hebben veel profijt van de vruchten van de hopbeuk. In de herfst kleuren de bladeren opvallend rood, geel of purper.

Voskamp liet zich informeren door Laurens Bonekamp van Staatsbosbeheer over de noodzaak van het kappen van de bomen en het planten van 22.000 nieuwe bomen.  ,,In het gebied waren de essen aangetast door essentaksterfte, een veelvoorkomende ongeneeslijke schimmel onder essen", aldus Bonekamp. Na de noodzakelijke kap kiest Staatsbosbeheer er voor om meerdere soorten bomen terug te planten. ,,Een variatie aan soorten maakt de bomen sterker en het gebied is daardoor minder gevoelig voor ziekten. Bijkomend voordeel is dat een gevarieerd groengebied veel soorten insecten, vogels en dieren aantrekt."

Wethouder Voskamp is blij met de variatie aan nieuwe bomen die door Staatsbosbeheer zijn geplant. ,,In dit gebied recreëren veel Maassluizers. Een groene omgeving met veel biodiversiteit is belangrijk voor een gezond leefklimaat."