Categorieën

Service

47 Maassluizers met coronavirus, 3 overleden

47 Maassluizers met coronavirus, 3 overleden
Gezond

47 Maassluizers met coronavirus, 3 overleden

  • Redactie
  • 24-04-2020
  • Gezond
47 Maassluizers met coronavirus, 3 overleden
MAASSLUIS –  47 Maassluizers zijn positief getest op het coronavirus, 17 van hen liggen in het ziekenhuis of zijn opgenomen geweest. Drie Maassluizers bezweken aan het coronavirus, blijkt uit cijfers van het RIVM. In Vlaardingen zijn er 193 mensen besmet, liggen er 32 in het ziekenhuis en zijn er 16 overleden. 162 Schiedammers zijn besmet geraakt, van hen liggen er 37 in het ziekenhuis. 8 inwoners van Schiedam bezweken aan het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 806 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 36.535. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 112, gisteren stierven er 123 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 4.289 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis ligt of opgenomen is geweest, steeg met 123 naar 10.281. Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.