Categorieën

Service

5.000 hedendaagse foto's in Collectiebank HVM

5.000 hedendaagse foto's in Collectiebank HVM
Nieuws

5.000 hedendaagse foto's in Collectiebank HVM

  • Redactie
  • 05-02-2024
  • Nieuws
5.000 hedendaagse foto's in Collectiebank HVM

Foto: HVM-stadsfotograaf Kees Vermaas

MAASSLUIS - De Historische Vereniging Maassluis (HVM) heeft iets te vieren! Er staan momenteel 5.000 hedendaagse foto's in de Collectiebank van de vereniging.

De Collectiebank van de Historische Vereniging Maassluis (HVM) is bij veel mensen bekend. Dit archief bevat duizenden oude foto’s van Maassluis. Wat veel mensen niet weten, is dat de collectiebank ook foto’s bevat van hedendaagse gebeurtenissen.

Een groep van HVM-stadsfotografen legt de dagelijkse gebeurtenissen in beeld vast. Dit kan variëren van de intocht van Sinterklaas, het uitreiken van Koninklijke onderscheidingen of festiviteiten tijdens de Furieade. En ook het slaan van de eerste paal van een nieuwbouwwerk, de sloop van een gebouw of zoals onlangs het herstel van de kademuur aan de Haven zijn onderwerpen die zij fotograferen. Kortom: de geschiedenis van morgen wordt vandaag door hen al vastgelegd.

De afgelopen week is de vijfduizendste hedendaagse foto opgenomen in de collectiebank. Het is een mijlpaal om bij stil te staan. De andere 4.999 foto’s van onze stadsfotografen zijn eveneens het bekijken waard. Ze zijn te vinden in de collectiebank/beeldarchief van de HVM >> hvm.collectiebank.nl .