Categorieën

Service

Aandacht voor eenzaamheid tijdens Week van de Ontmoeting

Aandacht voor eenzaamheid tijdens Week van de Ontmoeting
Uit

Aandacht voor eenzaamheid tijdens Week van de Ontmoeting

  • Redactie
  • 30-09-2020
  • Uit
Aandacht voor eenzaamheid tijdens Week van de Ontmoeting
MAASSLUIS - Donderdag 1 oktober start de Week van de Ontmoeting. Tot 8 oktober zijn er diverse activiteiten en voorstellingen in Maassluis, waar mensen van alle leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Tijdens deze week staan verbinding en elkaar ontmoeten centraal. De Week van de Ontmoeting is onderdeel van de landelijke campagne ‘Week tegen Eenzaamheid’, waarbij gemeenten en organisaties extra aandacht vragen voor mensen die zich eenzaam voelen.

Jong en oud kunnen elkaar op diverse plekken ontmoeten, zoals in Theater Koningshof, Bibliotheek de Plataan en Museum Maassluis. Zo start de vrijdag 2 oktober met een theater ontmoeting, waarbij bezoekers elkaar ontmoeten onder het genot van een high tea.

Resterend programma

Op vrijdag start vervolgens om 18:30 uur het event ‘Tiptop voor nop’ met internationaal fingerfood. Tiptop is een ontmoetingsplaats waar vrouwen andere vrouwen ontmoeten en waar zij gratis tweedehands kleding, schoenen en accessoires mogen uitzoeken. Onder het genot van lekkernijen, bereidt door vluchtelingen. Het duurzame fashion event vindt plaats in de Maranathakerk en is inmiddels vol.

Zaterdag 3 oktober start eveneens met ‘Tiptop voor nop’, gevolgd door een inspirerende ontmoeting in de Groote Kerk, inclusief een bezichtiging en orgelspel van Jaap Kroonenburg. Op zondag 4 oktober zijn er o.a. twee familievoorstellingen van ‘You Can’t Stop The Beat’ in Theater Koningshof. Verder worden er tijdens deze week ook twee fietstochten georganiseerd door Van Kortenhof en een wandeling en scootmobielrit door de Historische Vereniging Maassluis.

Meer informatie

Ook de rest van de week is gevuld met diverse leuke activiteiten. Bekijk voor het volledige aanbod de website www.weekvandeontmoetingmaassluis.nl. Let op: voor sommige activiteiten is een aanmelding vereist. Dit staat aangegeven bij de activiteit.