Categorie├źn

Service

Aantal Coronabesmettingen in Maassluis daalt

Aantal Coronabesmettingen in Maassluis daalt
Gezond

Aantal Coronabesmettingen in Maassluis daalt

  • Redactie
  • 14-10-2020
  • Gezond
Aantal Coronabesmettingen in Maassluis daalt
MAASSLUIS - Negentien inwoners van Maassluis kregen de afgelopen 24 uur te horen dat ze een positieve coronatest hebben afgelegd. Dat zijn er aanzienlijk minder dan gisteren, tot dat lot 28 Maassluizers beschoren was. 

De afgelopen week kwamen er 138 mensen met de virusinfectie bij in de stad. De relatieve toename in de laatste zeven dagen per honderdduizend inwoners loopt daarmee verder op tot 414, precies evenveel als gisteren. 

Maassluis komt vandaag op de negentiende stek tussen de Nederlandse gemeenten met veel coronabesmettingen, iets achter Vlaardingen en voor Schiedam, in dit ongezellige rijtje.

In de hele regio loopt het aantal mensen dat besmet is met corona hard op. Van de negenhonderd dagelijkse tests in het testcentrum voor corona in Schiedam, zijn er waarschijnlijk tenminste honderdzestig, en mogelijk meer dan honderdtachtig positief.

Deze conclusies vallen te trekken uit enkele rekensommen. Testers van de GGD op de testlocatie aan de Fokkerstraat spreken van een percentage positieve tests van twintig à 21 procent.

Een woordvoerster van de GGD Rotterdam-Rijnmond wil slechts een cijfer noemen dat voor het hele bedieningsgebied geldt, dus van een zestal testlocaties plus mobiele testvoorzieningen in een gebied van Ouddorp tot Krimpen aan den IJssel. Dat cijfer is achttien: in de afgelopen zeven dagen kwamen zo ongeveer achttien op iedere honderd geteste personen positief uit de bus. 

Een snelle schatting maakt dan een aantal van pakweg twintig Maassluise infecties aannemelijk: als een achtste van de geteste mensen op de teststraat uit Maassluis komt, zijn dat ruim twintig mensen. Het teststation Fokkerstraat bedient vooral mensen uit het Waterweggebied, plus een stuk Rotterdam en ook mensen die van verder komen en hier sneller dan in hun eigen omgeving terecht kunnen. 

In heel Nederland werden in de afgelopen 24 uur 7.305 mensen positief getest op het coronavirus. Dat zijn er ruim zeventig minder dan gisteren. De laatste 24 uur werden 76 mensen opgenomen in het ziekenhuis, 38 mensen belandden op de Intensive Care. 32 Mensen overleden ten gevolge van Covid-19.