Categorieën

Service

Abstract lijnenspel in het Douanehuisje

Abstract lijnenspel in het Douanehuisje
Uit

Abstract lijnenspel in het Douanehuisje

  • Redactie
  • 16-02-2024
  • Uit
Abstract lijnenspel in het Douanehuisje

MAASSLUIS - Wim Sijbranda exposeert in de maand februari in het Douanehuisje in Maassluis. De kunstenaar maakt foto’s en transformeert deze tot een abstract lijnenspel.

Wim Sijbranda put inspiratie uit contact met de elementen aarde, water, wind en de horizon. ,,De horizon: een imaginaire lijn tussen water en lucht, tussen aarde en hemel, scheiding van elementen. Daar sta ik dan, oog in oog met een peilloos perspectief. Stel ik kan van iedere kleur aan de hemel een rechte lijn, een horizon maken. Dan kon ik kiezen uit een caleidoscoop van perspectieven, een duizelingwekkend perspectief”, aldus de kunstenaar.

Vanuit dit concept maakt Sijbranda foto’s en transformeert deze tot een abstract lijnenspel. ,,Zo is de Sealines collectie ontstaan: geabstraheerde zeezichten, die zich onderscheiden door een subtiel kleurenpalet, een groot perspectief en een mystieke sfeer. Zoals de zee in zijn oneindige verscheidenheid een bron van inspiratie is voor kunstenaars, zo nodigen de Sealines uit tot contemplatie.”

Openingstijden

De expositie van Wim Sijbranda is van zaterdag 3 tot en met zondag 25 februari gratis te bezoeken op alle zaterdagen en zondagen van 14.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis. Meer informatie over de kunstenaar vind je op www.wimsijbranda.nl.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of [email protected].