Categorieën

Service

Actie voor Stichting Elckerlyc heeft impact

Actie voor Stichting Elckerlyc heeft impact
Gezond

Actie voor Stichting Elckerlyc heeft impact

  • Redactie
  • 29-04-2022
  • Gezond
Actie voor Stichting Elckerlyc heeft impact
REGIO - Op 22 februari 2022 is er op Maassluis24 een artikel verschenen over een actie voor Stichting Elckerlyc. Deze actie was opgezet door een groep jongeren die zich graag willen inzetten voor de bewustwording en complexiteit van huiselijk geweld naar aanleiding van alle berichtgeving rondom grensoverschrijdend gedrag.

Met dank aan de donateurs is er uiteindelijk een bedrag opgehaald 515 euro. Hiermee zijn er verschillende spullen gekocht, zoals tandpasta en andere verzorgingsproducten. Daarnaast heeft het Delta Hotel Vlaardingen tasjes met douchegel, shampoo en een waterfles gedoneerd. In totaal zijn er 50 welkomstpakketten samengesteld. Door de grote hoeveelheid aan donaties was er zelfs de mogelijkheid om een cheque uit te schrijven. Hiermee kan Stichting Elckerlyc zelf nieuwe welkomstpakketjes maken wanneer ze door de huidige voorraad heen zijn. ,,Voor ons als jongeren is het belangrijk om stil te staan bij de complexiteit van huiselijk geweld. Zo hebben wij bijvoorbeeld geleerd dat 1 op de 5 Nederlanders dit meemaakt. Wij beseffen ons dat dit een groot maatschappelijk probleem is dat dichterbij staat dan wij ons in eerste instantie voorstelden'', aldus initiatiefnemer Marije van der Windt.

De overhandiging van de pakketten vond plaats op 24 maart 2022. De jongeren benadrukken dat ze erg dankbaar zijn voor de leerzame dag die zij hadden bij Stichting Elckerlyc.

Stichting Elckerlyc ondersteunt cliënten zodanig, dat zij zo spoedig, zelfstandig en zelfredzaam mogelijk weer een eigen bestaan in de maatschappij hebben en weten te behouden. Haar visie daarbij is dat volwassen personen in Nederland zelf de verantwoording dragen voor de invulling van het eigen leven, voor de kinderen zorgen die aan hen zijn toevertrouwd en actief participeren in de samenleving. Meer informatie over deze stichting is te vinden via Stichting Elckerlyc Vlaardingen.

Stichting Elckerlyc

Oosthavenkade 31, Vlaardingen

Meer over Stichting Elckerlyc →