Categorieën

Service

Alzheimer Café: 'De wereld van Alzheimer in keramiek'

Alzheimer Café: 'De wereld van Alzheimer in keramiek'
Gezond

Alzheimer Café: 'De wereld van Alzheimer in keramiek'

  • Redactie
  • 10-06-2024
  • Gezond
Alzheimer Café: 'De wereld van Alzheimer in keramiek'

MAASSLUIS - Op dinsdagavond 18 juni vindt het Alzheimer Café met thema ‘De wereld van Alzheimer in keramiek’ plaats in De Tweemaster in Maassluis.

Antoinette van Beurden, kunstenares, heeft haar ervaringen rond het ingrijpende proces van haar moeder die Alzheimer kreeg, weergegeven in beelden van keramiek. In haar beelden staat de roos centraal als het mooie van een mens. Omdat mensen met Alzheimer vaak niet bij hun eigen ik kunnen komen, is de roos niet altijd zichtbaar. De roos zit verscholen in keramiek. Antoinette heeft vormgegeven aan verzet, verdwalen, deuren die letterlijk achter je sluiten maar ook vrolijkheid en muziek komen in haar werk naar voren. Antoinette zal deze avond uitleg geven bij haar beelden. Het is niet alleen kunst voor mensen met dementie maar ook voor familieleden en vrienden.

U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. Het Alzheimer Café Maassluis vindt plaats in De Tweemaster, Vondelpark 2 in Maassluis en is gratis toegankelijk.

In juli en augustus zijn er geen bijeenkomsten, dinsdag 17 september is het eerstvolgende Alzheimer Café.

Argos Zorggroep organiseert het Alzheimer Café in samenwerking met Careyn, Seniorenwelzijn en Minters Mantelzorg. Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. Men ontmoet elkaar in een ongedwongen sfeer met een kopje koffie of thee. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige deskundigen.

Argos Zorggroep

Voorberghlaan 35, Schiedam

Meer over Argos Zorggroep →