Categorieën

Service

Alzheimer Café over 'zinvolle dagbesteding'

Alzheimer Café over 'zinvolle dagbesteding'
Gezond

Alzheimer Café over 'zinvolle dagbesteding'

  • Redactie
  • 17-03-2023
  • Gezond
Alzheimer Café over 'zinvolle dagbesteding'
MAASSLUIS - Op dinsdag 21 maart is er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café Maassluis. Het thema deze avond is ‘een zinvolle dagbesteding’. Activiteiten ondernemen met elkaar maakt het leven gezellig en voor mantelzorgers de zorg draaglijker.

Ymke Goedhart, werkzaam bij Minters Mantelzorg, en Anja Ligthart, werkzaam bij Argos Zorggroep, presenteren deze avond. Zij hebben beide werkervaring in het aanbieden van activiteiten bij mensen met dementie. Er is divers activiteitenmateriaal beschikbaar om uit te proberen.

Locatie en deelname

Het Alzheimer Café Maassluis wordt gehouden in verzorgingshuis De Tweemaster, Vondelpark 2, Maassluis. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. Deelname aan deze avond is gratis, inclusief een kopje koffie of thee.

Er is ruimte voor het stellen van vragen en het leggen van contact. Deelnemers hoeven niet in de zorg of als mantelzorger werkzaam te zijn.

Wat is het Alzheimer Café?

Argos Zorggroep organiseert het Alzheimer Café in samenwerking met Careyn, Seniorenwelzijn en Minters Mantelzorg. Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. Men ontmoet elkaar in een ongedwongen sfeer met een kopje koffie of thee. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige deskundigen.

Argos Zorggroep

Voorberghlaan 35, Schiedam

Meer over Argos Zorggroep →