Categorieën

Service

Alzheimer Café: Voltooid leven bij mensen met dementie

Alzheimer Café: Voltooid leven bij mensen met dementie
Gezond

Alzheimer Café: Voltooid leven bij mensen met dementie

  • Redactie
  • 11-04-2022
  • Gezond
Alzheimer Café: Voltooid leven bij mensen met dementie
MAASSLUIS - Op dinsdag 19 april 2022 bent u weer van harte welkom in Het Alzheimer Café Maassluis, in Brasserie Midscheeps van De Tweemaster aan het Vondelpark 2 te Maassluis. Het thema van deze avond is “Voltooid leven bij mensen met dementie”. Gastspreker van deze avond is SCEN-arts Dr. L. Barendregt. Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland (SCEN).

Bij vergevorderde dementie compleet afhankelijk zijn van de hulp van anderen en de eigen familie niet meer herkennen is voor veel mensen een schrikbeeld dat ze het liefst willen vermijden. Hoe zit het in de praktijk? Kiezen mensen met ontwikkelende dementie daadwerkelijk voor de optie van euthanasie? En zo ja, op welk moment wordt die beslissing genomen?

Tijdens deze avond geeft Dr. Barendregt informatie over euthanasie in geval van dementie. Hij vertelt onder andere over wet- en regelgeving en wat daarop van toepassing is voor mensen met dementie. Mag euthanasie bij dementie nu wel of niet? En wat is nu precies een wilsverklaring en wat is het nut ervan? Op deze avond praten we heel open over dit onderwerp. Alle vragen en dilemma’s met betrekking tot dit onderwerp worden besproken, beantwoord en uitgelegd.

Toegang, koffie en thee zijn gratis. Het Alzheimer Café Maassluis is gratis toegankelijk en de zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. Argos Zorggroep organiseert het Alzheimer Café in samenwerking met Careyn, Seniorenwelzijn en Stichting Mantelzorg Nieuwe Waterweg Noord. Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. Men ontmoet elkaar in een ongedwongen sfeer met een kopje koffie of thee. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige deskundigen.

Argos Zorggroep

Voorberghlaan 35, Schiedam

Meer over Argos Zorggroep →