Categorie├źn

Service

Beeldhouwer Frank Durand in Douanehuisje

Beeldhouwer Frank Durand in Douanehuisje
Uit

Beeldhouwer Frank Durand in Douanehuisje

  • Redactie
  • 04-08-2020
  • Uit
Beeldhouwer Frank Durand in Douanehuisje
MAASSLUIS - In augustus exposeert Frank Durand in het Douanehuisje in Maassluis. Al ruim 25 jaar is Frank, als autodidact, ambachtelijk aan het beeldhouwen in diverse soorten steen. Hij zegt daarover: ,,Ik vind het een uitdaging om uit een ruwe steen dát te beeldhouwen wat er voor mij in zit. En dan vooral na het polijsten als de echte kleur van de steen zich laat zien. Iedere keer is het weer verrassend hoe mooi het wordt.”

Zijn beelden, zowel abstract als figuratief, hebben vaak vrouwelijke vormen. Steeds meer abstracte beelden komen van zijn hand. Een enkele keer maakt hij een uitstapje en laat hij een beeld in brons gieten. Daarnaast hakt hij letters in steen. Dit is een bijzondere vorm van beeldhouwen, een ambacht dat niet veel meer wordt uitgevoerd. Van zijn hand zijn diverse stenen van tekst voorzien.

Tot slot is Frank in 2007 een Beeldhouwwerkplaats gestart. Zijn doel daarmee is om zijn kennis, techniek en enthousiasme van het beeldhouwen over te brengen. Aan diegenen die dat willen, biedt hij daar werkplekken om te kunnen beeldhouwen. Het nodige gereedschap is in ruime mate aanwezig.

Vanaf 1 t/m 30 augustus toont Frank zijn werk in het Douanehuisje. Iedere zaterdag en zondag is het geopend van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer over Frank Durand is te vinden op https://www.debeeldhouwwerkplaats.nl/.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90, [email protected].