Categorieën

Service

Bereid je maar voor: wonen zonder aardgas

Bereid je maar voor: wonen zonder aardgas
Nieuws

Bereid je maar voor: wonen zonder aardgas

  • Redactie
  • 08-05-2020
  • Nieuws
Bereid je maar voor: wonen zonder aardgas
MAASSLUIS - De gemeenteraad heeft op 28 april ingestemd met het Programma Energietransitie. Dit betekent dat er plannen gemaakt worden voor de overstap naar duurzame energiebronnen. Zo zal de gemeente op basis van technisch en economisch onderzoek beschrijven welke alternatieven voor gas haalbaar zijn en in welke volgorde wijken van het gas af gaan. Deze visie moet uiterlijk eind 2021 klaar zijn. De gemeente zet daarnaast in op isoleren en het opwekken van duurzame energie. Scholen en sportclubs krijgen daarbij extra aandacht.

 

Wat kunt u al doen?

Hoe we in Maassluis gaan wonen zonder aardgas wordt dus nog onderzocht. Dat kan uiteindelijk verschillen per buurt. Wilt u nu zelf al iets doen, investeer dan vooral in zaken die altijd winst opleveren. Bijvoorbeeld het isoleren van uw woning of het aanschaffen van zonnepanelen. Wilt u uw keuken verbouwen? Stap dan over op elektrisch koken. Ook als u geen eigen woning heeft, kunt u bijdragen door bijvoorbeeld uw lampen te vervangen door ledverlichting, radiatorfolie te plaatsen of te kiezen voor het openbaar vervoer of fiets. Want alles wat je doet telt.

Meer informatie

Voor informatie over duurzame aanpassingen in, aan en om uw woning en inkoopacties kunt u terecht bij de Woonwijzerwinkel die samenwerkt met de gemeente. Wanneer u wilt investeren in de duurzaamheid van uw eigen woning kunt u mogelijk gebruik maken van de duurzaamheidslening: www.maassluis.nl/duurzaamheidslening  . Afhankelijk van de coronamaatregelen worden dit najaar weer informatiebijeenkomsten gehouden over duurzame aanpassingen.