Categorieën

Service

Bewegen is wat Siko beweegt

Bewegen is wat Siko beweegt
Gezond

Bewegen is wat Siko beweegt

  • Advertorial
  • 07-02-2024
  • Gezond
Bewegen is wat Siko beweegt

De MoVeS beweegkalender en pittenzakjes werden overhandigd; foto: Siko

MAASSLUIS - VLAARDINGEN - Sinds augustus 2023 zijn basisscholen verplicht tenminste twee (les)uren bewegingsonderwijs per week te geven. De onderwijsbesturen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis gaan een stap verder.

Vanuit de subsidie Impuls en Innovatie Bewegingsonderwijs ontwikkelden Siko onderwijs, UN1EK Onderwijs en Opvang Primo Schiedam en Wijzer in Opvang & Onderwijs een gezamenlijke visie op bewegen in en rond de school of het IKC. In het project MoVeS werken zij samen met Vlaardingen in Beweging, E25 zorg en welzijn en met Wim Reitzema.

Carmen de Gruijl licht toe: “We willen dat kinderen met plezier meer en beter bewegen, op en rond de school. Wij geloven dat bewegen een positieve invloed heeft op het leerproces en de ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren zich beter concentreren, hun motivatie neemt toe, ze ontwikkelen veerkracht en bewegen draagt bij aan het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en een gezonde levensstijl.”

De gezamenlijke visie op bewegen is uitgewerkt in het MoVeS Groeimodel. Alle basisscholen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam brengen in kaart wat het huidige beweegniveau op school is. Het Moves Groeimodel geeft richting aan ‘meer en beter bewegen’ op en rond de school. Van basis naar gevorderd naar excellent!

Dewi van Hulst, projectleider Bewegen en Onderwijs van Vlaardingen in Beweging, overhandigde vandaag aan Sandro Meneghini, vakleerkracht bij IKC ‘t Palet, de MoVeS beweegkalender en pittenzakjes met inspiratie voor leuke beweegmomenten in én rond de school.

SIKO

Burgemeester van Lierplein 71, Vlaardingen

Meer over SIKO →