Categorieën

Service

Bios in Maassluis: nog €4.026 te gaan!

Bios in Maassluis: nog €4.026 te gaan!
Uit

Bios in Maassluis: nog €4.026 te gaan!

  • Redactie
  • 03-07-2024
  • Uit
Bios in Maassluis: nog €4.026 te gaan!

MAASSLUIS - Met nog twee dagen te gaan, moet er, op het moment van schrijven, nog €4.026,- opgehaald worden om van Theater Koningshof óók een bioscoop te maken.

Vlaardingen heeft een bioscoop, Schiedam heeft een bioscoop, maar waar is die van Maassluis? Dat vragen filmliefhebbers en jongeren in Maassluis zich al jaren af. Theater Koningshof wil daarom naast theater nu ook een échte bioscoop worden, en is daarvoor de crowdfunding www.biosinmaassluis.nl gestart.

Op dit moment kunnen filmliefhebbers al wel films zien bij Theater Koningshof, maar die films kwamen enkele maanden geleden al uit en worden vertoond op een relatief klein scherm vanaf een dvd-speler. Voor alle buurtgenoten, filmfanaten en jongeren is het ontbreken van een bioscoop om de hoek met de allernieuwste films een gemis. Om daar verandering in te brengen is Theater Koningshof ongeveer een maand geleden begonnen met een crowdfundingscampagne. Het streefbedrag van de campagne is €35.000. Als alle Maassluizers een kleine donatie doen, kan de droom van Theater Koningshof werkelijkheid worden.

Filmlicentie nodig

Voor het vertonen van de nieuwste films heb je een je een filmlicentie nodig, en daarvoor moet de filmapparatuur van het theater worden gedigitaliseerd. Daarmee raak je aangesloten op het netwerk van de grote filmproducenten, en kun je de nieuwste films vertonen. De digitalisering van de filmapparatuur kost een hoop geld, en helaas kan het theater dit zelf niet bekostigen. Gelukkig hebben de gemeente Maassluis en het Fonds Schiedam Vlaardingen al bijdragen toegezegd, waardoor de eerste €60.000 binnen is. Voor de laatste benodigde €35.000 doet het theater een beroep op alle filmliefhebbers in Maassluis en omgeving. De eerste 10% is inmiddels binnen, maar er is nog een weg af te leggen voordat de eindstreep daadwerkelijk in zicht komt.

Tegenprestaties

Wie doneert, kan een leuke tegenprestatie verwachten. Per bedrag is een andere tegenprestatie bepaald. Zo kun je een mok krijgen met het Theater Koningshof logo, of hippe sportsokken met het logo erop. Ook strippenkaarten voor de bioscoop zijn te krijgen, of je kunt kans maken op een unieke ervaring: zelf de film starten en vermeld worden voorafgaand aan de film. Een populaire tegenprestatie is ‘Gast op het spetterende Openingsfeest in september’, want als de crowdfunding slaagt gaat dit uitgebreid gevierd worden door het theater.

Je hebt nog maar twee dagen om te doneren! Kijk op www.biosinmaassluis.nl voor een overzicht van alle tegenprestaties én de mogelijkheid om te doneren.


Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →