Categorie├źn

Service

Buurtvaders weten 'erger te voorkomen' tijdens jaarwisseling

Buurtvaders weten 'erger te voorkomen' tijdens jaarwisseling
112

Buurtvaders weten 'erger te voorkomen' tijdens jaarwisseling

  • Redactie
  • 04-01-2021
  • 112
Buurtvaders weten 'erger te voorkomen' tijdens jaarwisseling
MAASSLUIS – Tijdens de jaarwisseling werd er door heel Maassluis een extra oogje in het zeil gehouden. De buurtvaders uit Maassluis gingen zowel te voet als met de fiets én auto de wijken in. Er werden vernielingen aangetroffen en ook meerdere vernielingen voorkomen.

Door in gesprek te gaan met jongeren die op straat aanwezig waren, is volgens de buurtvaders erger voorkomen. Ook de brandweer werd opgeroepen. Bij de Cruyff Court aan de Beethovenlaan, werd er een mobiele camera vernield en aangestoken. De brandweer werd direct ingeseind en kwamen snel ter plaatse. Gelukkig was de brand al voor de aankomst van de brandweer gesust. Op de klokslag van 00:00 uur vertrokken de brandweerlieden weer naar de kazerne. De jongeren vertrokken op verzoek van de buurtvaders.

Óok bij metrostation Maassluis Oost was het gezellig druk onder de jongeren. Daar werd niet alleen zwaar vuurwerk afgestoken, maar zijn ook meerdere prullenbakken vernield. De buurtvaders zijn ook met deze jongeren in gesprek gegaan en hielden het vooral gezellig. Er werden geen extra vernielingen aangebracht.

,,De impact van de buurtvaders werpt zijn vruchten af. Door op een laagdrempelige manier met de jongeren in gesprek te gaan en ze vooral met respect aan te spreken, word je al gauw als ‘vertrouwd’ gezien. Er werd vriendelijk gevraagd aan de jongeren om er een gezellige avond van te maken zonder anderen tot last te zijn en vernielingen aan te brengen. Hier werd gehoor aan gegeven,’’ aldus initiatiefnemers Khalid Fares en Abdel Kechouh.