Categorieën

Service

Camera’s bij oorlogsmonument om diefstal te voorkomen

Camera’s bij oorlogsmonument om diefstal te voorkomen
Nieuws

Camera’s bij oorlogsmonument om diefstal te voorkomen

  • Redactie
  • 06-05-2024
  • Nieuws
Camera’s bij oorlogsmonument om diefstal te voorkomen

MAASSLUIS - De gemeente Maassluis heeft camera’s geplaatst bij het oorlogsmonument in het Prinses Julianaplantsoen om te voorkomen dat, net als vorig jaar, kransen en bloemstukken worden meegenomen.

Op zaterdag 4 mei was de jaarlijkse dodenherdenking bij het oorlogsmonument in het Prinses Julianaplantsoen. Ondanks het regenachtige weer waren veel Maassluizers aanwezig om samen een minuut stil te zijn en om bloemen te leggen.

Burgemeester Rensen legde samen met wethouder Bronsveld de eerste krans namens het gemeentebestuur, gevolgd door de Stichting AK en vluchtelingen uit Syrië, Jemen en Oekraïne die in Maassluis een tijdelijk onderkomen hebben gevonden. Ook het Regenboog Platform Maassluis, de Brandweer Maassluis, het Nederlandse Rode Kruis, Amnesty International en het Platform van kerken Maassluis legden een krans.

De burgemeester benadrukte in zijn toespraak dat juist nu herdenken nodig is voor een betere toekomst: ,,Met de actuele gruwelbeelden van oorlog zo dichtbij in Oekraïne en de Gazastrook op het netvlies, ervaren we des te meer het belang van deze 4 mei-herdenking en Bevrijdingsdag. We moeten ons realiseren dat voorkomen van oorlog een opgave van ons allemaal is.”

Om te voorkomen dat er net als vorig jaar kransen en bloemstukken worden meegenomen, zijn er op het Prinses Julianaplantsoen camera’s geplaatst die een oogje in het zeil houden.