Categorie├źn

Service

Corona Noodfonds voor verenigingen en stichtingen

Corona Noodfonds voor verenigingen en stichtingen
Nieuws

Corona Noodfonds voor verenigingen en stichtingen

  • Redactie
  • 21-05-2021
  • Nieuws
Corona Noodfonds voor verenigingen en stichtingen
MAASSLUIS - Verenigingen en stichtingen in Maassluis die in financiële problemen zijn gekomen door de coronamaatregelen, kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage uit het Corona Noodfonds van de gemeente. 

,,Maatschappelijke organisaties, zoals buurt- en sportverenigingen en kunst- en cultuurorganisaties, brengen mensen samen. En juist dat was het afgelopen jaar heel moeilijk. Terwijl organisaties in Maassluis er alles aan deden om op alternatieve manieren mensen bij elkaar te brengen, was er vaak nog steeds veel niet mogelijk. Ondanks de getoonde veerkracht kan het zijn dat verenigingen en stichtingen in financiële problemen zijn geraakt. Daarom heeft is het Noodfonds opgericht", aldus de gemeente. 

Voorwaarden

De voorwaarden voor het ontvangen van steun uit het noodfonds zijn te vinden op de pagina over het Corona Noodfonds.

De hoofdlijnen zijn:

  • de financiële problemen zijn door de coronamaatregelen veroorzaakt en de organisatie heeft gezocht naar andere mogelijkheden om het verlies op te vangen.
  • de steun draagt bij aan een duurzaam herstel van de organisatie of aan een structurele verbetering waardoor de organisatie toekomstbestendiger uit deze crisis komt.

Aanvraagformulier en termijn

Een aanvraag voor een bijdrage uit het noodfonds over het jaar 2020 is in te dienen tot uiterlijk 30 juni 2021. De sluitingsdatum voor aanvragen over het jaar 2021 is 31 oktober 2021. Voor alle aanvragen geldt dat aanvragers binnen acht weken bericht krijgen. Het aanvraagformulier is te vinden op de website van de gemeente Maassluis.