Categorieën

Service

De Kroepoekfabriek opent de deuren op 22, 23 en 24 april

De Kroepoekfabriek opent de deuren op 22, 23 en 24 april
Uit

De Kroepoekfabriek opent de deuren op 22, 23 en 24 april

  • Redactie
  • 07-04-2021
  • Uit
De Kroepoekfabriek opent de deuren op 22, 23 en 24 april

Poppodium is deelnemer aan ‘Testen voor Toegang’

VLAARDINGEN - Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft door heel Nederland poppodia, theaters, monumenten en musea geselecteerd om deel te nemen aan het ‘Testen voor Toegang’-traject. Poppodium De Kroepoekfabriek in Vlaardingen is het enige poppodium in de wijde regio dat deelneemt en gedurende drie dagen in april de deuren mag openen.

Testen voor Toegang is een experiment van Stichting Open Nederland om middels negatieve coronatesten uit speciale teststraten bezoekers toegang te verschaffen tot evenementen. Tegelijkertijd, maar losstaand van Testen voor Toegang, experimenteert collectief Fieldlab momenteel in Utrecht met een heropening van de horeca, na eerdere evenementen te hebben georganiseerd.

Dat betekent dat het Vlaardingse poppodium als enige in de wijde regio open mag. Op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 april vinden er daarom een drietal concerten plaats.

The Vices & Michaël Gabriël

Hoewel het programma deels nog in de maak is, verwelkomt De Kroepoekfabriek (KF) op vrijdag 23 april in elk geval de nieuwe britpopsensatie van Nederland: The Vices. De band is niet meer weg te slaan van Kink FM en 3FM, veroverde de Popronde en Eurosonic, opende voor Yungblud en tourde door Engeland. Shows van de band in poptempels Doornroosje, Hedon en Vera zijn stijf uitverkocht. Het concert in De KF vormt daarmee een zeer exclusieve toevoeging aan een uitverkochte agenda en is dé buitenkans om de band alsnog live te zien in de intieme zaal van De KF.

De dag ervoor, op donderdag, brengt Michaël Gabriël zijn nieuwe EP ‘Het Zit Wel Snor’ uit middels een liveshow. De Vlaardingse rapper heeft zeven nieuwe tracks op zak en timmert hard aan een muzikale carrière.

Het programma voor zaterdag 24 april wordt spoedig bekend gemaakt. Houd hiervoor de website in de gaten van De Kroepoekfabriek.

Testen voor Toegang

Voor bezoekers geldt dat zij zich vooraf gratis maar verplicht laten testen in een speciale teststraat in hun omgeving, ook als zij al gevaccineerd zijn. Dit gebeurt op vertoon van een ticket voor het concert en maximaal 24 uur voor aanvang. Bij de ingang van De Kroepoekfabriek laten bezoekers naast hun ticket de negatieve testuitslag zien middels de CoronaCheck-app. Bezoekers kunnen een testafspraak maken op testenvoortoegang.nl. De teststraten in kwestie zijn overigens andere straten dan de reguliere GGD-teststraten. Negatieve testuitslagen van de GGD-locaties gelden dan ook niet als geldig testbewijs.

Ondanks dat de toegang voorbehouden is aan personen met een negatieve testuitslag, worden wel alle voorschriften van het RIVM gevolgd en gaat het om drie zitconcerten op 1,5m afstand, met een beperkte capaciteit.

Kaarten voor The Vices, Michaël Gabriël en spoedig ook het derde concert zijn te krijgen op kroepoekfabriek.nl.

Michaël Gabriël: EP Release ‘Het Zit Wel Snor’
- Donderdag 22 april
- Start: 19.30 uur
- Kaartjes zijn voor 5 euro op kroepoekfabriek.nl te bestellen.

The Vices
- Vrijdag 23 april
- Start: 19.30 uur
- Kaartjes zijn voor 10 euro op kroepoekfabriek.nl te bestellen.

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2A, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →