Categorieën

Service

De Matthäus Passion Maassluis een groot succes!

De Matthäus Passion Maassluis een groot succes!
Uit

De Matthäus Passion Maassluis een groot succes!

  • Redactie
  • 04-04-2023
  • Uit
De Matthäus Passion Maassluis een groot succes!
MAASSLUIS - Op vrijdag 31 maart was het eindelijk zover: de Matthäus Passion Maassluis! Na ruim een jaar vol voorbereidingen, repetities en muziek stond het koor vol enthousiaste zangers uit Maassluis en omstreken in de Groote Kerk, om het prachtige muziekstuk van Johann Sebastian Bach ten gehore te brengen. Ruim 700 bezoekers uit Maassluis en omstreken trokken op de regenachtige vrijdagavond naar het Schanseiland, om daar te genieten van het fantastische eindresultaat.

Een prachtige muzikale avond in de Groote Kerk

Onder leiding van dirigent Leo den Broeder droegen het koor, de solisten en de orkestleden vrijdagavond de prachtige Matthäus Passion voor. In totaal zongen en speelden 120 koorleden, 16 jeugdkoorleden, 10 solisten en 35 orkestleden het verhaal van de laatste dagen van Jezus Christus. Het publiek genoot zichtbaar en kon de teksten van de Matthäus Passion van Bach meelezen in een speciaal ontwikkeld programmaboek. Met zijn allen beleefden we hoe Jezus werd verraden, berecht, gekruisigd en begraven. Het verhaal over veroordeling én liefde werd prachtig vertolkt door een geweldige projectgroep en leverde dan ook heel wat enthousiaste reacties op.

Bedankt!

Vanuit Theater Koningshof kijken wij met veel trots terug op een fantastisch project. Graag danken wij iedereen die betrokken is geweest bij de realisatie van de Matthäus Passion Maassluis, met in het bijzonder initiatiefnemer Gijs van Eijsden, dirigent Leo den Broeder, projectcoördinator Marjan de Groot, koorcoördinator Corina Boudesteijn, penningmeester en koorcoördinator Dick van der Hout, publiciteitsmedewerkers Janneke Noordermeer, Saskia van Harten-van Rij en Eline de Ligt en natuurlijk alle koorleden, solisten en orkestleden.

Ook danken wij het publiek, alle vrijwilligers en natuurlijk de sponsoren van de Matthäus Passion Maassluis: Gemeente Maassluis, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting Elise Mathilde, Prins Bernhard Cultuurfonds, De Groot Fonds, Bud Holland, Comb. Civiele Technieken B.V., Moore DRV, MTS Euro Products, Lely Nederland, Notariskantoor Mr. H. Jansen B.V., Waal Bouw, Wilgenrijk, BPD Ontwikkeling, Qualm BV, Appelbloesem BV, Zeilmakerij De Wit BV, Redbinky, Groeneveld, Hofman Advies, Koeze Makelaars & Taxateurs en Pieter Wiercx Optiek

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →