Categorieën

Service

De volgende etappe van de opruimestafette

De volgende etappe van de opruimestafette
Onderwijs

De volgende etappe van de opruimestafette

  • Redactie
  • 28-03-2023
  • Onderwijs
De volgende etappe van de opruimestafette

Uitreiking van het glaskunstwerk aan S.L.O.W.

MAASSLUIS - Vrijdag 24 maart werd de etappe in de opruimestafette van scholen in Maassluis verzorgd door de kinderen van S.L.O.W. en vervolgens door een groep van de Kardinaal Alfrinkschool.

Na een verkenning van de omgeving was de organisatie bezorgd of er wel wat zwerfvuil te verzamelen viel. Het leek al zo schoon en zo opgeruimd. Toch bleek al gauw door de oplettendheid van de schooljeugd dat dit niet het geval was. Binnen de kortste keren werd veel zwerfvuil verzameld. En ja, weer verrassend wat er allemaal gevonden werd.

De etappe begon bij S.L.O.W. waar wethouder Denise Mulder de school ter herinnering het glaskunstwerk uitreikte en de kinderen allemaal een button kregen. Daarna gingen de scholieren snel de opruimactie uitvoeren in de directe omgeving bij het Duurzaamheidscentrum. Na een uur kwam een groep leerlingen uit de Kardinaal Alfrinkschool om het stokje (de grijpers) over te nemen. En zij gaven vervolg aan de actie en liepen terug naar de eigen school, in vier subgroepen langs verschillende routes.

De verwondering over wat er allemaal gevonden werd en het enthousiasme van de kinderen was groot. Aan het eind waren de zakken met verzameld zwerfvuil nauwelijks meer te tillen. In de klas verzorgde 'juf' Kettie nog een vrolijke evaluatie en reikte ze voor de klas het herinneringskunstwerk uit en kreeg iedere deelnemer natuurlijk de button 'clean-team'.

Het vervolg van de estafette is aan De Parasol, De Montessori, De Ichtus en De Westhoek.